Pełnoziarniste penne ze szpinakiem i fetą.

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszny obiadek dla osób dbających o linię. Całość nie ma nawet 500 kcal :)

  • 25 min

Składniki:


  • Makaron pełnoziarnisty Pióra Penne 60 g
    Szpinak mrożony 350 g
    Ser typu "Feta" 50 g
    Pomidorek koktajlowy 80 g
    Masło extra 10 g
    Kefir naturalny 1,5% 50 g
    Przyprawy wedle gustu.

Pełnoziarniste penne ze szpinakiem i fetą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente.
    Fetę pokroić w kosteczkę.
    Pomidorki przekroić na pół.

    Szpinak rozmrozić i poddusić na wodzie w rondelku .Odparować.
    Przyprawić wedle uznania ( sól, pieprz,czosnek itd. )

    Do odparowanego szpinaku dodać masło, poddusić. Wlać kefir.
    Makaron przełożyć na talerz, dodać szpinak, ułożyć pomidorki i posypać fetą.

Porady

Fetę można zamienić np. na tuńczyka w sosie własnym, kurczaka duszonego lub grillowanego. Do całości można dodać również kukurydzę, która fajnie urozmaica smak dania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy