Pełnoziarniste naleśniki z krewetkami i mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników ciasta przygotowujemy ciasto. Mleka należy dodać tyle, żeby ciasto miało konsystencje ciasta naleśnikowego. Na mocno rozgrzanej patelni pieczemy cienkie naleśniki. Krewetki smażymy kilka minut na maśle z drobno posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem i słodką papryką. Następnie dodajemy pokrojone w krostę owoce i całość znowu smażymy przez kilka minut. Z jogurtu naturalnego, posiekanego czosnku, majonezu i przypraw przyrządzamy sos czosnkowy. Na połowie upieczonego naleśnika układamy sałatę lodową porwaną na mniejsze kawałki i nadzienie krewetkowo-owocowe. Polewamy je łyżką sosu czosnkowego i składamy naleśnika na pół. Wierzch każdego naleśnika polewamy sosem czosnkowym, a całość możemy udekorować krewetkami w pancerzykach
Komentarze