Dziś szybka przekąska idealna do piw i nie tylko! Ciasteczka świetnie sprawdzą się w podróży, jako drugie śniadanie lub mała popołudniowa przekąska.
30 min
Składniki:
1/2 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. mąki żytniej pełnoziarnistej
80 g smalczyku roślinnego z ziołami np. Smakowita Pajda lub masła ziołowego
1 duża łyżka ulubionych ziół
szczypta proszku do pieczenia
pieprz do smaku
kilka łyżek wody
Pełnoziarniste krakersy mocno ziołowe- wegańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki zagniatamy dodając wodę łyżka po łyżce, do momentu aż ciasto będzie miało elastyczną konsystencje. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy radełkiem kwadraty. Każdy krakers nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Piekarnik nagrzewamy do temp 180 C. Krakersy pieczemy przez ok. 15-20 min lub do momentu, aż będą rumiane.
Porady
Krakersy podajemy w towarzystwie ulubionych sosów, wędlin, serów.
Komentarze