Pełnoziarniste cupcakes z jagodami

0 (0 ocen)

Puszyste pełnoziarniste babeczki z rozpływającym się w ustach kremem jagodowym, pychotka :)

Składniki:


  • 200 g margaryny
    300 g pszennej mąki pełnoziarnistej
    140 g cukru brązowego
    4 jajka
    łyżeczka proszku do pieczenia

    krem:

    100 ml śmietanki 30%
    80 g serka mascarpone
    łyżeczka cukru pudru
    łyżeczka śmietanfixu
    3 łyżki rozmrożonych jagód

Pełnoziarniste cupcakes z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę miksujemy z cukrem brązowym i jajkami.

    Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.

    Ciasto przekładamy do 3/4 wysokości papilotek.

    Pieczemy ok. 40 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku ( do suchego patyczka).

    Upieczone odstawiamy do przestudzenia.
  • 2. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem łyżeczki śmietanfixu i łyżeczki cukru pudru.

    Dodajemy mascarpone i jagody i miksujemy na najmniejszych obrotach.

    Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wystudzone babeczki.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy