Pełnoziarnista rolada z czerwonym pesto i serem żółtym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Suszone pomidory, bazylia, żółty ser i pietruszka... temu nie da się oprzeć.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki na jedną keksówkę:
    - 80 ml mleka
    - 40 g margaryny
    - 1/3 kostki drożdży
    - 1/2 szklanki mąki pszennej
    - 1 szklanka mąki żytniej
    - 2 łyżeczki cukru
    - Szczypta soli

    - 2 łyżki pesto
    - 15 dag sera żółtego
    - Bazylia, pietruszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Rolada Przystawki Przekąski

Pełnoziarnista rolada z czerwonym pesto i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę dodaj do mleka, ogrzewaj do momentu rozpuszczenia i ostudź, aby było lekko ciepłe. Wsyp cukier, pokruszone drożdże i mąkę pszenną, a następnie połącz je ze sobą.
  • 2. Po 10 minutach dodaj resztę składników i wyrabiaj ciasto ręką przez 15 minut. Umieść ciasto na stolnicy i wałkuj na kształt kwadratu o boku równym długości blaszki (keksówki).
  • 3. Posmaruj całość cienką warstwą pesto, oraz posyp startym na grubych oczkach serem.
  • 4. Wzdłuż jednej krawędzi ułóż posiekaną bazylię i pietruszkę i zwiń w roladę, rozpoczynając od tego boku.
  • 5. Umieść w blaszce na papierze i piecz 30 minut w temp 160C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Drożdże Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować