Pełnoziarnista rolada z czerwonym pesto i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę dodaj do mleka, ogrzewaj do momentu rozpuszczenia i ostudź, aby było lekko ciepłe. Wsyp cukier, pokruszone drożdże i mąkę pszenną, a następnie połącz je ze sobą.
2.Po 10 minutach dodaj resztę składników i wyrabiaj ciasto ręką przez 15 minut. Umieść ciasto na stolnicy i wałkuj na kształt kwadratu o boku równym długości blaszki (keksówki).
3.Posmaruj całość cienką warstwą pesto, oraz posyp startym na grubych oczkach serem.
4.Wzdłuż jednej krawędzi ułóż posiekaną bazylię i pietruszkę i zwiń w roladę, rozpoczynając od tego boku.
5.Umieść w blaszce na papierze i piecz 30 minut w temp 160C.
Komentarze