Pekińska z makaronem

4.99 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatka idealnie nadaje się na lekką kolację. Kusząco wygląda i pysznie smakuje.

Składniki:

  • średnia kapusta pekińska
    opakowanie makaronu ryżowego
    czerwona papryka
    puszka groszku \
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    6 ogórków konserwowych
    mały słoik majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (158 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Pekińska z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy. Makaron gotujemy w lekko solonej wodzie na półtwardo, odcedzamy i studzimy. Dodajemy do kapusty.
  • 2. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Groszek, kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy, dodajemy do sałatki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Makaron ryżowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować