Pekinka z ogórkiem w greckim sosie

4.5 (192 ocen)

  • 10 min

Jedna z wielu, ale bardzo smaczna, surówka z pekinki :)

  • 10 min

Składniki:

  • Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej
    pół dużego ogórka sałatkowego
    mała czerwona cebula
    1/2 opakowania sosu greckiego w torebce
    1,5 łyżki przegotowanej chłodnej wody
    1,5 łyżki oleju
    sól
    cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Pekinka z ogórkiem w greckim sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pekinka z ogórkiem w greckim sosie 1. Kapustę i ogórka opłukałam, osuszyłam. Kapustę drobno poszatkowałam, ogórka razem ze skórą starłam na tarce z dużymi oczkami. Cebulę obrałam, pokroiłam w drobną kosteczkę. W szklance roztrzepałam sos z torebki, wodę i olej, do otrzymania emulsji.
    Przed podaniem na stół składniki sałatki polałam sosem, dokładnie wymieszałam, doprawiłam do smaku solą i szczyptą cukru.
    Pekinkę podałam do potrawki z indyka przyrządzonej według przepisu http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/piersi-indyka-w-gyrosowo-oliwkowo-rozmarynowej-potrawce-5 i pieczonych z rozmarynem młodych ziemniaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona cebula Kapusta pekińska Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować