Pekinka ryżowa z indykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

sycyąca sałatka, którą możemy zjeść zamiast obiadu

  • 30 min

Składniki:

  • 150 g piersi z indyka,
    1/2 paczki ryżu pozostałego z poprzedniego dnia,
    5 liści kapusty pekińskiej,
    1 pomidor,
    1 cebula,
    1/2 puszki kukurydzy konserwowej,
    kawałek czerwonej papryki,
    4 ogórki konserwowe,
    przyprawa do drobiu,
    sól, pieprz, 1 łyżka posiekanego kopru,
    ketchup, majonez

Pekinka ryżowa z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Indyka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawami, obsmażamy na złoto ze wszystkich stron. Kapustę drobno szatkujemy. Pomidora, ogórki, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Łączymy z kapustą, dodajemy kukurydzę, majonez i ketchup, na końcu dodajemy ryż i koperek, przyprawiamy i mieszamy. Na wierzchu układamy usmażonego indyka.

Porady

jeśli chcemy zrobić sałatkę na większą ilość osób należy podwoić składniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy