Pekinka na słodko

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od czasu, gdy rzuciłem palenie, mam nowy i zdrowszy nałóg– z synem Oskarem (2,5 roku) prowadzimy eksperymenty kulinarne.

Składniki:

  • 1/2 kg kapusty pekińskiej
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 ananasa
    garść rodzynek
    mały seler
    oliwa
    sól
    pieprz
    sok z cytryny

Pekinka na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę siekamy. Ananasa obieramy i kroimy w kostkę. Obranego selera ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Rodzynki moczymy we wrzątku. Składniki wkładamy do miski, doprawiamy do smaku i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Komentarze

Podobne przepisy