Pekinka na słodko

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłał K. Lubiatowski

  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta pekińska: 0.5 kilograma
    - kukurydza w puszcze: 1 sztuka
    - ananas: 0.5 sztuki
    - rodzynki: 4 łyżki
    - seler-mały: 1 sztuka
    - oliwa: 1 łyżka
    - sól (do smaku według uznania): 1 szczypta
    - pieprz (do smaku według uznania): 1 szczypta
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka

Pekinka na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę siekamy. Ananasa obieramy i kroimy w kostkę. Obranego selera ścieramy na tarce o dużych oczkach
  • 2. Rodzynki moczymy we wrzątku. Składniki wkładamy do miski, doprawiamy do smaku i mieszamy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy