Pęczak z wątróbką drobiową

4.5 (152 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczne połączenie zdrowiutki pęczak i do tego kawałki wątróbki drobiowej. Smaczny i szybki obiadek .

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania pęczaku
    1 cebula
    wątróbka drobiowa 1/2 kg
    sól morska
    pieprz młotkowany
    masło ok 2 łyżki
    olej 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pęczak z wątróbką drobiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęczak gotujemy w wodzie z dodatkiem soli do smaku.
    Wątróbkę drobiową oczyszczamy i kroimy w paseczki. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę, Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojona wątróbkę .
  • 2. Smażymy. Po koniec smażenia solimy i doprawiamy do smaku. Następnie łączymy pęczak z smażoną wątróbka . Dodajemy łyżkę masła . Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą . Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować