Pęczak z grochem

4.49 (142 ocen)

  • 60 min

Zupę tą często gotowano w dawnych czasach.Jest zdrowa smaczna i tania.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg kości wędzonych lub żeberek
    30 dag drobnego grochu
    20 dag kaszy pęcak
    20 dag słoniny
    przyprawy:
    maga
    vegeta
    tymianek
    majeranek
    bazylia
    pieprz ziołowy
    sól


Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pęczak z grochem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch namoczyć ( najlepiej dnia poprzedniego)
    z kości ugotować wywar dodać pęcak, groch i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Doprawić przyprawami do smaku, słoninę pokroić w kostkę i utopić na skwarki. Dołożyć pod koniec gotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groch

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować