Tak przygotowana kasza może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do mięsa i surówki. Jednakowo dobrze smakuje na ciepło i zimno. To tanie, szybkie i bardzo smaczne danie.
30 min
Składniki:
ugotowany na sypko pęczak - 2 szk.
cukinia - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
pesto z bazylii – 2 łyżki
czosnek granulowany – do smaku
sól – do smaku
pieprz czarny – do smaku
świeży koperek - do podania
oliwa – 1 łyżka
Pęczak z grillowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa myję i osuszam, z papryki usuwam gniazdo nasienne.
Na lekko skropionej oliwą patelni grillowej układam pokrojoną w plastry cukinię i pokrojoną na kawałki paprykę. Grilluję pilnując, żeby warzywa nie były zbyt miękkie.
Patelnię zdejmuję z ognia dodaję ugotowany na sypko pęczak, doprawiam do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i granulowanym czosnkiem. Całość delikatnie mieszam i posypuję posiekanym świeżym koperkiem.
Komentarze