Pęczak z grillowanymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tak przygotowana kasza może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do mięsa i surówki. Jednakowo dobrze smakuje na ciepło i zimno. To tanie, szybkie i bardzo smaczne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • ugotowany na sypko pęczak - 2 szk.
    cukinia - 1 szt.
    papryka czerwona - 1 szt.
    pesto z bazylii – 2 łyżki
    czosnek granulowany – do smaku
    sól – do smaku
    pieprz czarny – do smaku
    świeży koperek - do podania
    oliwa – 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pesto Grill

Pęczak z grillowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myję i osuszam, z papryki usuwam gniazdo nasienne.
    Na lekko skropionej oliwą patelni grillowej układam pokrojoną w plastry cukinię i pokrojoną na kawałki paprykę. Grilluję pilnując, żeby warzywa nie były zbyt miękkie.
    Patelnię zdejmuję z ognia dodaję ugotowany na sypko pęczak, doprawiam do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i granulowanym czosnkiem. Całość delikatnie mieszam i posypuję posiekanym świeżym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kasza Papryka Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować