PATISONY MARYNOWANE

4.5 (193 ocen)

  • 20 min

Patisony marynowane są fajną przystawką,zakąską lub dodatkiem do dań mięsnych.Przepis pochodzi z książki ''Przetwory Siostry Anastazji ''

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki :

    młode patisony
    koper
    czosnek
    Zalewa:
    4 szklanki wody
    1/2 szklanki octu
    5 łyżek cukru
    2 łyżki soli
    ćwiartka cebuli
    1 łyżka ziaren gorczycy
    1 marchewka pokrojona w plastry
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Patisony marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patisony oczyścić ,większe przekroić i ułożyć w słoikach.Do każdego słoika włożyć 2 ząbki czosnku i gałązkę kopru.Przygotować zalewę z podanych składników.Gorącą zalać patisony ,zakręcić szczelnie i pasteryzować jeszcze 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować