Patelniany obiad

0 (0 ocen)

bardzo dobry pomysł na obiad

Składniki:


  • 80 dag ziemniaków
    2 cebule
    20 dag cienkiej parówki
    pieprz
    kucharek
    bazylia
    keczup
    2 łyżki masła

Patelniany obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać ze skórki i umyć. Pokroić je w mniejsze plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Parówki należy pozbawić osłonki i pokroić je należy w grube kawałki. Na patelnię dajemy masło i czekamy aż się stopi. Dajemy do tego ziemniaki. Dodajemy do tego cebulkę. Smażymy aż ziemniaki będą miękkie. Trwa to ok. 10 minut. Później dodać do tego jeszcze parówkę. Wszystko doprawić kucharkiem. Gdy już się usmaży dać na talerz, udekorować keczupem i doprawić bazylią oraz pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy