Patelnia różności

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kurczak przyrządzony w ten sposób smakuje mi najlepiej. To przepis, który został udoskonalony podczas pobytu na Mazurach, gdzie dysponowałam tylko jednym palnikiem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki pokrojone w paski: 20 dekagramów
    - cebula pokrojona w talarki: 2 sztuki
    - parówki pokrojone w kawałki: 4 sztuki
    - marchewki pokrojone w talarki: 2 sztuki
    - kurczak podzielony na porcje: 1 sztuka
    - fasolka szparagowa mrożona: 25 dekagramów

    - ziarenka smaku: 2 łyżki
    - bulion grzybowy kostki: 1 sztuka
    - cząber,pieprz,papryka mielona: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Patelnia różności - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion grzybowy przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokrojonego na kawałki oprószyć ziarenkami smaku i smażyć przez 10 minut. Dodać pokrojone pieczarki, cebulę, marchewkę, fasolkę i parówki. Zalać bulionem. Przyprawić i dusić 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować