Kurczak przyrządzony w ten sposób smakuje mi najlepiej. To przepis, który został udoskonalony podczas pobytu na Mazurach, gdzie dysponowałam tylko jednym palnikiem.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- pieczarki pokrojone w paski: 20 dekagramów
- cebula pokrojona w talarki: 2 sztuki
- parówki pokrojone w kawałki: 4 sztuki
- marchewki pokrojone w talarki: 2 sztuki
- kurczak podzielony na porcje: 1 sztuka
- fasolka szparagowa mrożona: 25 dekagramów
Patelnia różności - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bulion grzybowy przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokrojonego na kawałki oprószyć ziarenkami smaku i smażyć przez 10 minut. Dodać pokrojone pieczarki, cebulę, marchewkę, fasolkę i parówki. Zalać bulionem. Przyprawić i dusić 20 minut.
Komentarze