Pasztet ze słonecznikiem

4.5 (186 ocen)

  • 2 godz.

Pasztet jest idealny na kanapki i przede wszystkim dla smakoszy pasztetów - jeśli zrobisz go sam, wiesz, co jesz! ;)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 30 dag wątróbek z kurcząt
    30 dag serduszek z kurcząt
    30 dag mięsa wieprzowego
    2 czerstwe bułki
    2 cebule
    2 marchewki
    2 łyżki oleju
    garść słonecznika
    sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasztet

Pasztet ze słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki zamaczamy w wodzie. Podroby i mięso smażymy razem z cebulą przez 20 min pod przykryciem podlewając wodą jeśli jest taka potrzeba (u mnie nie było). Całą zawartość patelni mielimy razem z odsączonymi bułkami. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do masy dorzucamy garść słonecznika i doprawiamy do smaku. Przekładamy do keksówki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 st C na godzinę. Smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować