Pasztet z selera

4.5 (152 ocen)

  • 60 min

Wciąż nie doceniamy walorów prozdrowotnych warzyw i owoców. Dlatego chcę Was zachęcić do warzywnych pasztetów.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    2 duże ugotowane selery starte na tarce o dużych oczkach
    1/3 szklanki oleju (u mnie olej ryżowy)
    2 cebule pokrojone w kostkę
    2 posiekane ząbki czosnku
    20 dag tartej bułki (u mnie bułka kukurydziana)
    5 surowych, roztrzepanych jajek
    1/2 szklanki wywaru grzybowego albo warzywnego
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżka suszonego majeranku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pozostałe składniki (tarty seler, czosnek, bułka tarta, roztrzepane jajka, wywar, sos sojowy, majeranek, sól, pieprz) wszystko mieszamy. Otrzymaną masę wkładamy do foremki "keksówki " o wymiarach 30 cm x 12 cm i pieczemy w temp.180 st.C przez 45 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować