pasztet z selera

4.5 (166 ocen)

przepis dostałam od koleżanki z pacy.

Składniki:


  • 1 kg obranego selera
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    2 kostki grzybowe knorr
    1 kostka masła
    1 szklanka wody
    6 jaj
    1 szklanka bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler starkować na tarce o grubych oczkach, cebulę obrać , pokroić w drobną kosteczkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, kostki grzybowe, masło, szklankę wody. Zagotować. - gotować przez godzinę. Wystudzić.Do zimnej masy wbić 6 jaj i wsypać bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do keksówki. Piec w piekarniku przez 1 godz. w temperaturze 150 stopni, następnie zwiększyć do 180 stopni i piec jeszcze przez 30 minut. Użyłam keksówki o wymiarach 35x10
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować