Pasztet z selera

4.5 (140 ocen)

  • 60 min

Pasztet z selera świetnie "udaje" wędlinę. Polecam spróbować nawet tym, którzy za selerem nie przepadają.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg selera
    1 kostka margaryny
    4 jajka
    2 średnie cebule
    1 kostka grzybowa
    1 szklanka wody
    1 łyżeczka Vegety
    1 łyżeczka pieprzu
    3/4 szklanki bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Do garnka wlać szklankę wody, dodać przyprawy, kostkę grzybową i margarynę, zagotować. Następnie dodać starte na tarce warzywa i dusić pod przykryciem około 30 minut, często mieszając
  • 3. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia. Następnie wbić do masy selerowej jaja i dodać bułkę tartą. Wszystko dobrze wymieszać i wyłożyć do uprzednio wysmarowanej i wysypanej bułką tartą foremki (u mnie klasyczna keksówka).
  • 4. Piec 1 godzinę w temperaturze 150 - 160 stopni.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować