Pasztet z pieczarek

4.39 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem wegetarianką, dlatego korzystam z przepisów na dania bezmięsne.

Składniki:

  • ● 1 kg pieczarek
    ● 4 cebule
    ● 3 czerstwe kajzerki
    ● 1 szklanka mleka
    ● 4 jajka
    ● 2 czubate łyżki bułki tartej
    ● olej
    ● sól, pieprz
    ● natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.39 (178 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet z pieczarek 1. Pieczarki myjemy i ścieramy
    na tarce o dużych oczkach,
    odparowujemy na suchej patelni,
    po czym wlewamy olej
    i smażymy.
  • Pasztet z pieczarek 2. Cebule kroimy w kostkę
    i rumienimy na oleju, bułki moczymy
    w mleku i odciskamy,
    mieszamy z pieczarkami, doprawiamy
    solą i pieprzem,
    dodajemy żółtka i miksujemy.
    Dodajemy pianę z białek i lekko
    mieszamy, dodajemy natkę.
  • Pasztet z pieczarek 3. Wkładamy do wysmarowanych
    i posypanych bułką tartą
    dwóch keksówek (napełniamy
    do połowy). Na wierzch kładziemy
    kilka wiórków masła.
    Pieczemy ok. 1 godz. w piekarniku
    nagrzanym do 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować