Pasztet z łopatki z pieczarkami

4.51 (170 ocen)

Pasztet domowy -nie ma nic lepszego ;-) Wiadomo co w nim jest i można wtedy bez obaw podać rodzinie ;)

Składniki:


  • 500 g łopatki wieprzowej
    50 g boczku
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 por zielona cześć
    1 cebula
    200 g pieczarek
    1 jajko surowe
    2 łyżki bułki tartej
    sól,pieprz,vegeta do smaku
    1 łyżeczka majeranku
    masło do wysmarowania blachy
    bułka tarta do posypania

Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Dodatki Pasztet

Pasztet z łopatki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę i boczek wrzucić do garnka z wodą. Zagotować.Warzywa i pieczarki obrać. Dorzucić do garnka. Gotować do miękkości warzyw. Około 40 minut. Mięso,warzywa i pieczarki zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodać jajko bułkę tartą i przyprawić.
    Formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Masę wyłożyć do foremki.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

4.69 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pasztet

To może cię zainteresować