Pasztet z królika

4.5 (149 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny,domowy pasztet

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5łyżek manny
    4jajka
    2ząbki czosnku
    pieprz
    Kucharek
    2łyżki przyprawy do.dziczyzny..
    ziele angielskie...
    liść laurowy
    mięso z królika całego

Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Królika zalewamy wodą,dodajemy liść laurowy,ziele angielskie i gotujemy do miękkości.Ugotowane i ostudzone mięso obieramy i kręcimy przez drobne sito.Do zmielonego mięsa dodajemy jajka,mannę,czosnek i przyprawy,dobrze wyrabiamy.Masę mięsną wkładamy do brytfanki lub małych foremek aluminiowych.Pieczemy przez 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować