Pasztet z królika

4.5 (174 ocen)

Domowy pasztet zawsze najlepszy

Składniki:

  • 1 duży krolik
    1/2 kg wątróbki
    1/2 kg słoniny
    kawałek boczku do wyłożenia formy
    3 bułki
    gałka muszkatołowa
    sól,pieprz, przyprawa uniwersalna
    marchew, pietruszka,cebula
    6 jajek
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet z królika 1. Sprawionego królika gotujemy z jarzynami do miękkości.Słoninę i wątróbkę też gotujemy osobno w garnku.Mięso mielimy 2 razy razem z wątróbką i słoniną.Bułki namaczamy w rosole i na końcu mielimy.Dodajemy przyprawy i jajka i wszystko mieszamy,jeśli będzie za gęste to wlewamy trochę rosołu.Brytwankę smarujemy smalcem i obkładamy boczkiem pokrojonym w plasterki,wykładamy masę i pieczemy 1.5 godz. w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Królik

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować