Pasztet z jajecznym oczkiem

0 (0 ocen)

Obowiązkowy na naszym wielkanocnym stole. Cała rodzina go uwielbia...

Składniki:

  • 1 kg mieszanego mięsa mielonego,
    20 dag wątróbki,
    surowe jajko,
    4 jajka ugotowane na twardo,
    sól, pieprz,
    po 1/2 łyżeczki: słodkiej papryki, pieprzu, gałki muszkatołowej, imbiru, kolendry, czosnku granulowanego,
    duża cebula,
    4 łyżki bułki tartej,
    łyżeczka soli,
    2 łyżeczki chrzanu.

Pasztet z jajecznym oczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę zmielić, dodać do reszty mięsa. Dodać surowe jajko, bułkę tartą, chrzan i przyprawy.
  • 2. Keksówkę natłuścić, wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć połowę farszu, rozłożyć całe, oskubane ugotowane jajka, przykryć resztą farszu. Piec ok. godz w 180st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy