Pasztet z fasoli z grzybami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

pasztet

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 700 g ugotowanej fasoli
    500 g ugotowanych ziemniaków
    2 jajka
    50 ml oliwy
    3 łyżki suszonych sproszkowanych grzybów
    sól
    pieprz
    estragon
    majeranek
    chili
    1 cebula
    2 ząbki czosnku


Pasztet z fasoli z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę i ziemniaki zemleć, dodać drobno posiekaną cebulę , oliwę , jajka i przyprawy do smaku (po sporej szczypcie, chili z umiarem. Wsypać sproszkowane grzyby, dodać 1/4 szkl wody i wyrobić masę. Włożyć do natłuszczonej foremki keksówki lub w dwie mniejsze.
    Piec ok 30 min w temp 180 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy