Pasztet z dorsza

4.5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Udekorowany szczypiorkiem i cytryną prezentuje się jak z najlepszej restauracji.

Składniki:

  • ● 40 dag fileta z dorsza
    ● 10 dag słoniny
    ● 3 kromki chleba
    ● 100 ml mleka
    ● 2 pęczki dymki
    ● olej
    ● 3 jajka ugotowane na twardo i 2 surowe
    ● 2 pęczki koperku
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasztet

Pasztet z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb moczymy w mleku
    i odciskamy. Mielimy z dorszem
    i słoniną. Dymki oczyszczamy,
    kroimy i dusimy na
    oleju. Dodajemy z surowymi
    jajkami i posiekaną zieleniną
    do ryby. Doprawiamy solą,
    pieprzem i przyprawą.
  • 2. 1/2 farszu wkładamy do
    natłuszczonej keksówki. Pośrodku
    kładziemy jajka. Przykrywamy
    resztą farszu. Pieczemy
    ok. 45 minut w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować