Pasztet z cukinii i marchwi

4.99 (189 ocen)

Pasztet najlepiej wyjmować z formy gdy już całkowicie przestygnie. Podajemy go na kanapkę, z sosem lub jako dodatek do obiadu , mięsa.

Składniki:

  • Blaszka 20x6cm

    Składniki;
    - 7 szklanek tartej cukinii, na grubych oczkach,
    - 2 szklanki tartej marchewki,
    - ¾ szklanki kaszy manny,
    - 1 szklanka płatków owsianych,
    - Natka pietruszki,
    - 2 ząbki czosnku,
    - 2 jajka,
    - 1 cebula
    - Pieprz, sól do smaku,
    - 1 płaska łyżeczka curry,
    - Olej do smażenia,

Wystaw ocenę:

4.99 (189 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii i marchwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem rumienimy w garnku. Dokładamy curry. Dokładamy warzywa i dusimy kilka minut. Zestawiamy z ognia , odcedzamy częściowo wyciekły sok. Doprawiamy do smaku. Dodajemy kasze , płatki, jajka, pokrojoną natkę pietruszki i wszystko dokładnie mieszamy. Ewentualnie doprawiamy jeszcze całość.
    Masę przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy w 180° przez około 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować