Pasztet z cukinii

4.5 (144 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszny pasztet dzięki któremu każdy polubi cukinię. Doskonale smakuje na zimno jak i na ciepło.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 3 szklanki cukinii
    1 cebula
    2 marchewki
    20 dag sera żółtego
    1,5 szklanki kaszy manny
    5 jajek
    0,5 szklanki oleju
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obrać, wydrążyć ziarna i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Marchew zetrzeć na drobnej tarce, ser na grubej, a cebulę na papkę.
  • 2. Wymieszać ze sobą wszystkie składniki.
  • 3. Piec w naczyniu żaroodpornym lub w blaszce wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia.
    Piec ok. 60 min na złoty kolor w temp. 180st.

Porady

Cukinii może być więcej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować