Pasztet z cukinii

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pasztet robię z warzyw, które rosną w moim ogrodzie.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 szkl. startej cukinii ( cukinia obrana, wydrążona)
    1 marchewka
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    0,5 kg pieczarek
    3 jajka
    1 szkl. bułki tartej
    30 dag startego, żółtego sera
    ¼ szkl. oleju
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę,cebulę, pieczarki i paprykę obierz i zetrzyj na tarce. Wszystko podsmaż na patelni na maśle. Przełóż do miski. Cukinię również przesmaż. Dodaj do miski. Wystudź. Dodaj stary ser, żółtka, olej i bułkę tartą. Wymieszaj. Dodaj ubitą na sztywno pianę z białek. Dopraw solą i pieprzem . Delikatnie wymieszaj. Masę Wyłoż na wysmarowaną olejem blachę ( 23 x 30). Piecz 50 min. w 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować