Pasztet z borówkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię kucharzyć, a mój 2-letni Dawidek bardzo chętnie je to, co ugotuję.

Składniki:

  • ● kura
    ● 15 dag łopatki cielęcej
    ● 10 dag wątróbki cielęcej
    ● 15 dag słoniny
    ● 2 jajka
    ● cebula
    ● bułka tarta
    ● włoszczyzna
    ● przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa
    ● 30 dag borówek
    ● 4-5 łyżek chrzanu
    ● 4 łyżeczki cukru
    ● 1/2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurę gotujemy z włoszczyzną, a cielęcinę osobno dusimy z cebulą. Pod koniec duszenia dodajemy wątróbki.
  • 2. Mięso i wątróbki mielimy dwukrotnie, dodajemy jajka i przyprawy, mieszamy. Formę natłuszczamy i posypujemy bułką. Wykładamy paskami słoniny i nakładamy farsz. Przykrywamy zwilżonym papierem i pieczemy 50 minut
    w temperaturze 180 °C.
  • 3. Borówki mieszamy z chrzanem, dodajemy cukier i sól. Podajemy z pasztetem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.74 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z cukinii

To może cię zainteresować