Pasztet z białego sera

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję w Niemczech, a w wolnych chwilach chętnie gotuję. Wcześniej pomagałam w kuchni mamie.

Składniki:

  • ● 1,5 kg zmielonego białego sera
    ● 1 mały kubek jogurtu naturalnego
    ● 3 ogórki kiszone lub korniszony
    ● 1 duża cebula
    ● 1 pęczek szczypiorku lub koperku
    ● 3-4 kawałki papryki konserwowej
    ● 1 łyżeczka vegety
    ● sól
    ● pieprz do smaku
    ● 2-3 ząbki czosnku
    ● 3-4 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z białego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet z białego sera 1. Formę keksową smarujemy
    olejem i wykładamy folią aluminiową.
    Ogórki kroimy
    w kostkę, cebulę i paprykę
    również. Szczypiorek i koperek
    drobniutko siekamy. Żelatynę
    rozpuszczamy w wodzie.
  • Pasztet z białego sera 2. Ser przekładamy do miski,
    dodajemy vegetę, sól i pieprz
    do smaku oraz rozpuszczoną
    żelatynę i zmiażdżony czosnek. Mieszamy rózgą i stopniowo
    dodajemy ogórki, cebulę,
    paprykę, zieleninę i jogurt.
  • Pasztet z białego sera 3. Masę przekładamy do formy,
    wierzch wyrównujemy łyżką
    i dociskamy. Wkładamy do
    lodówki na kilka godzin. Po
    zastygnięciu kroimy w plastry.
    Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować