Pasztet pieczony

4.51 (183 ocen)

  • 40 min

Bo domowe najlepsze! Pracy przy nim tyle co nic, a satysfakcja gwarantowana:)

  • 40 min

Składniki:

  • 600g łopatki
    500g surowego boczku
    300g wątróbki wieprzowej
    2 cebule
    2 marchewki
    ½ małego selera
    2 ząbki czosnku
    1 bułka namoczona w mleku
    2 jajka
    Sól, pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

4.51 (183 ocen)

Zobacz również:

Wędliny Pasztet

Pasztet pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso ugotować z wszystkimi warzywami oprócz cebuli. Wątróbkę podsmażyć z cebulą. Zimne mięsa, warzywa i wątróbkę z cebulą, zmielić razem 2 razy razem z lekko odciśniętą bułką. Masę połączyć z jajkami, majerankiem, doprawić do smaku solą i pieprzem, całość dokładnie wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę, wyrównać. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200stopni przez ok. 40 – 50 minut, aż się zrumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować