Pasztet- pasta bez pieczenia:)

5 (186 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

dietetyczna i smaczna pasta do świeżego pieczywa, wystarczy dodać troszkę zieleniny i mamy pyszne jedzonko

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cała piers z kurczaka
    2 cebule
    1 pietruszka
    Kawałek selera
    2 marchewki
    1 litr wody
    1 duży listek laurowy
    4 ziarenka ziela angielskiego
    2 duże ząbki czosnku
    1-2 strączki suszonej papryczki Chili
    2 płatki suszonego pomidora
    3 suszone grzybki
    Sól, pieprz ziarnisty, pieprz mielony ziołowy
    Szczypta gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasztet

Pasztet- pasta bez pieczenia:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet- pasta bez pieczenia 1. Umyte mięso i warzywa bez 1 cebuli zalać 1 litrem wody, zagotować, zebrać tzw szumowiny, zmniejszyć ogień,
    do wywaru dodać listek, ziele, suszone grzyby, papryczkę i suszone pomidory, dodać całe ząbki czosnku, pieprz ziarnisty, sól do smaku i gotować do miękkości.
    Następnie odlać przez sitko wywar, który zamrażam jako baza na sos.
    Mięso, marchew, seler, pietruszkę i 1 zeszkloną cebulę zemleć 3 razy
    Doprawić dodając pieprz ziołowy, sól , gałkę muszkatołową. Doprawiamy pod swój smak.
    Pastę mięsną przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce.
    Jest to doskonała i dietetyczna pasta do smarowania świeżego pieczywa, dodając na wierzch plaster ogórka, pomidora itd..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować