Pasztet marchewkowo-orzechowy

4.48 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 50 min

Mało kto zorientował się, że głównym składnikiem pasztetu jest marchewka, bo smakuje prawie jak tradycyjny mięsny.

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • 1 kg marchewki
    3 jajka
    2 szkl. mielonych orzechów laskowych
    3 cebule
    6 ząbków czosnku
    1/2 szkl. bułki tartej
    2 łyżki vegety
    2 łyżki sosu sojowego
    po 1,5 łyżki pieprzu ziołowego i bazylii
    0,5 łyżki czarnego pieprzu
    2 łyżki cząbru
    garść posiekanej natki pietruszki
    olej
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet marchewkowo-orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, myjemy i gotujemy. Studzimy i mielimy. Czosnek i cebule
    obieramy, siekamy i smażymy na rozgrzanym oleju. Studzimy.
  • 2. Marchewkę mieszamy z orzechami, bułką, natką oraz cebulą i czosnkiem. Wbijamy jajka i doprawiamy. Wyrabiamy.
  • Pasztet marchewkowo-orzechowy 3. Masę przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego (11x24 cm). Pieczemy godzinę w 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować