Pasztet jajeczny z pieczarkami

4.49 (147 ocen)

Pyszny z chrzanem

Składniki:


  • 8 jajek ugotowanych na twardo,
    2 jajka surowe,
    1/2 szklanki gęstej śmietany,
    100g startego żółtego sera,
    sól,
    pieprz,
    papryka czerwona,
    200g pieczarek,
    1 duża cebula,
    1 łyżka masła.
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasztet

Pasztet jajeczny z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki zetrzyj na talce o grubych oczkach. Cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i posmaż pieczarki i cebulę.

    Jajka pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do blendera i zmiksuj. Dodaj wcześniej podsmażone pieczarki z cebulą, surowe jajka i przyprawy. Wlej śmietanę i wsyp żółty ser. Delikatnie połącz składniki. Masę przełóż do formy i piecz przez 35-40 minut w temperaturze 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować