Pasztet jajeczny z chrzanową wędliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,dodać śmietanę,szczypiorek,doprawić do smaku sola i pieprzem,wymieszać.
2.Szynkę pokroić w kostkę i zmiksować blenderem na mus,dodać jogurt,chrzan,oraz sól i pieprz do smaku,wymieszać.
3.Foremkę keksową 9x25 wysmarować masłem i wyłożyć folią aluminiową,następnie wyłożyć połowę masy jajecznej,a na środku wyłożyć masę szynkową,przykryć pozostałą masą jajeczną.
4.Całość przykryć od góry folią aluminiową i włożyć do większej keksówki wypełnioną zimna wodą do 1/3 wysokości.
Piec w temperaturze 150 stopni C około 1 godziny.
Wystudzić i przed podaniem posypać kiełkami rzodkiewki.
Komentarze