Pasztet jajeczny z chrzanową wędliną

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Smakuje wyśmienicie z kromką świeżego domowego pieczywa,będzie oryginalnie prezentował się na wielkanocnym stole.

  • 60 min

Składniki:

  • 10 jaj ugotowanych na twardo
    4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
    1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
    200 g gotowanej szynki
    2 łyżeczki tartego chrzanu
    1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
    sól
    biały pieprz
    kiełki rzodkiewki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasztet

Pasztet jajeczny z chrzanową wędliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,dodać śmietanę,szczypiorek,doprawić do smaku sola i pieprzem,wymieszać.
  • 2. Szynkę pokroić w kostkę i zmiksować blenderem na mus,dodać jogurt,chrzan,oraz sól i pieprz do smaku,wymieszać.
  • 3. Foremkę keksową 9x25 wysmarować masłem i wyłożyć folią aluminiową,następnie wyłożyć połowę masy jajecznej,a na środku wyłożyć masę szynkową,przykryć pozostałą masą jajeczną.
  • 4. Całość przykryć od góry folią aluminiową i włożyć do większej keksówki wypełnioną zimna wodą do 1/3 wysokości.
    Piec w temperaturze 150 stopni C około 1 godziny.
    Wystudzić i przed podaniem posypać kiełkami rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

4.89 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pasztet jajeczny

4.89 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pasztet jajeczny

ilka Świetny do chleba nie tylko na Święta.

To może cię zainteresować