Pasztet drobiowo - wieprzowy

0 (0 ocen)

Jeśli zostanie Wam mięso z rosołu i gotowana golonka a nie wiecie ci z tym zrobić to mam dla Was propozycję.Zróbcie taki ekspresowy pasztet. Wystarczy kilka składników, blender oraz słoik i wyczarujemy szybki i smaczny pasztet.Do pieczywa jak znalazł i wtedy wiemy co jemy.Bez pasteryzacji można

Składniki:

  • 250 g gotowanej golonki ( ze skórą )
    2 ćwiartki z kurczaka z rosołu
    1 biała część pora z rosołu
    1/3 szk letniego rosołu
    1/4 kostki masła

    do smaku :
    sól
    pieprz czarny
    czosnek suszony
    ostra papryka

Pasztet drobiowo - wieprzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Letnie mięso z ćwiartek kurczaka obrać od kości i włożyć do wysokiego naczynia.
    Dodać pokrojoną golonkę razem ze skórą oraz ugotowanego pora a także wlać rosół i dodać masło.
    Następnie dodać do smaku przyprawy i wszystko zmiksować za pomocą blendera na gładką masę.
    Gotowy pasztet przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce.
    Pasztet zużyć w ciągu 3 dni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy