„Paszteciki” z ziemniaków i gotowanej kapusty

0 (0 ocen)

Kolejny przepis z książki Gordona Ramsaya. Coś dla osób którym znudziły się ziemniaki podawane w tradycyjny sposób. Te paszteciki świetnie komponują się z pieczonymi mięsami oraz rybami.

Składniki:

  • 1/2 główki poszatkowanej włoskiej lub piekińskiej kapusty
    500 g ugotowanych ziemniaków, przeciśniętych przez praskę
    25 g masła i 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
    sól i pieprz do smaku
    odrobina mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

„paszteciki” z ziemniaków i gotowanej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wrzącej i osolonej wody włóż poszatkowaną kapustę. Blanszuj przez 2-3 min, następnie odcedź ją i dokładnie osącz.
  • 2. Wymieszaj kapustę z masą ziemniaczaną i dobrze dopraw solą i pieprzem.
  • 3. Dłońmi posypanymi lekko mąką uformuj z uzyskanej masy „paszteciki”.
  • 4. Na patelni rozpuść masło i wlej oliwę z oliwek. Na małym ogniu smaż paszteciki,aż zaczną się rumienić od spodu. Przewróć je na drugą stronę i smaż, aż a całości będą zarumienione i chrupiące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować