PASZTECIKI Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ KISZONĄ

4.5 (161 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczne, kruche paszteciki idealne do barszczu.

  • 30 min

Składniki:

  • 125 g miękkiej margaryny KASIA

    2 1/2 - 3 szklanki mąki pszennej

    2 jajka

    opakowanie drożdży instant

    1/2 szklanki śmietany 18%

    FARSZ:

    70 dkg pieczarek

    40 dkg kapusty kiszonej

    1 jajko

    1 mała bułka czerstwa

    1 średnia cebula

    przyprawa uniwersalna, sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paszteciki z pieczarkami i kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PIECZARKI Z CEBULKĄ PODSMAŻYĆ Z PRZYPRAWAMI.
  • 2. WODĘ Z KAPUSTY ODLAĆ, POKROIĆ, UGOTOWAĆ W WODZIE I ODCEDZIĆ.
  • 3. KAPUSTĘ DAĆ DO PIECZAREK I DUSIĆ AŻ WODA WYPARUJE, NASTĘPNIE ZEMLEĆ Z NAMOCZONĄ BUŁKĄ CZERSTWĄ.
  • 4. DO FARSZU DODAĆ JAJKO, BUŁKĘ TARTĄ I WYMIESZAĆ.
  • 5. NASTĘPNYM KROKIEM JEST WYKONANIE CIASTA.

    A WIĘC: Z JEDNEGO JAJKA I POZOSTAŁYCH SKŁADNIKÓW WYRABIAMY CIASTO I ROZWAŁKOWUJEMY.
  • 6. WYCINAMY PASKI O SZEROKOŚCI 10 CM, KŁADZIEMY Z BOKU PASKÓW FARSZ, ZLEPIAMY BRZEGI TWORZĄC DŁUGI RĘKAW.
  • 7. WYKRAWAMY PASZTECIKI - WIELKOŚĆ WG UZNANIA, NA WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM BLACHĘ KŁADZIEMY PASZTECIKI
  • PASZTECIKI Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ KISZONĄ 8. NAGRZEWAMY PIEKARNIK DO 180 STOPNI, NASTĘPNIE ROZTRZEPANYM DRUGIM JAJKIEM SMARUJEMY PRZYGOTOWANE PASZTECIKI. WKŁADAMY DO PIEKARNIKA I PIECZEMY 30 - 40 MINUT DO ZARUMIENIENIA.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować