PASZTECIKI Z PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Znikają natychmiast,zwłaszcza podane z sosem czosnkowym.

  • 60 min

Składniki:

  • kg pieczarek
    6 cebul
    CIASTO:
    drożdże
    2 jaja
    1\4 kostki margaryny
    czubata łyżka smalcu
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    mąka

Paszteciki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w kosteczkę,zeszklić na oleju,dodać pieczarki i smażyć aż pieczarki odparują. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. CIASTO- pół kostki drożdży rozrobić w pół szklanki ciepłego mleka. Do miski wrzucić składniki ciasta,dodać drożdże ,odpowiednią ilość mąki i zagnieść elastyczne ciasto. Z ciasta rozwałkować prostokąt,ułożyć farsz,zawinąć i rozkroić nożem na małe kawałki. Piec około 25 min w temp 180.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy