Paszteciki z mięsem i pieczarkami

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Paszteciki wspaniale smakują na domowej imprezce

  • 30 min

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    Farsz
    0,5 kg mięsa mielonego
    0,5 k pieczarek
    2 cebule
    1 ząbek czosnku
    Przyprawy: po łyżce papryki słodkiej, przyprawy do gyrosa i przyprawy do kurczaka, odrobinę ziół prowansalskich,
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paszteciki z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynówce i podsmażyć na oleju z odrobiną soli i pieprzu aż wyparuje woda.
    Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przycisnąć przez praskę i podsmażyć razem na oleju aby się zeszkliło, dodać mięso mielone i podsmażyć ok 6 min następnie dodać przyprawy i podsmażone pieczarki i chwilę jeszcze smażyć. Farsz wyłożyć najlepiej na sitko (durszlak) aby odsączył się z oleju i wystygł.
  • Paszteciki 2. Ciasto francuskie lekko rozwałkować i pokroić na 15 równych kwadratów. Na każdym rozłożyć farsz i zlepiać według uznania. I to samo zrobić z drugim ciastem francuskim.
  • paszteciki 3. Gotowe paszteciki kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować je na wierzchu rozmąconym jajkiem. Piec ok 15 min w 190 st. C

Porady

Paszteciki smakują na ciepło jak i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować