• Paszteciki z mięsa mielonego i pieczarek- tulipany

    Dodane przez: bronislawa70

  • Świetna przekąska.Paszteciki wyglądają bardzo efektownie i smakują wspaniale.

  • Składniki

    200g mięsa mielonego(łopatka, karkówka)
    200g pieczarek
    1 cebula
    125 g kwaśnej śmietany
    80g sera żółtego goudy
    sól,pieprz,przyprawa uniwersalna
    1 opakowanie ciasta francuskiego z "lidla".

  • Sposób przygotowania

    1.
    Paszteciki z mięsa mielonego i pieczarek- tulipany - krok 1

    Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć aż odparuje woda.Na drugiej patelni smażyć mięso mielone,aż odparuje woda. Mięso,cebulę,pieczarki dać do miski,dodać starty na grubej tarce ser żółty,śmietanę jajko, przyprawy i wymieszać.

    2.
    Paszteciki z mięsa mielonego i pieczarek- tulipany - krok 2

    Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów. Do natłuszczonej formy na babeczki włożyć kwadraty ciasta,tak aby rogi ciasta wystawały poza brzegi.

    3.
    Paszteciki z mięsa mielonego i pieczarek- tulipany - krok 3

    Ciasto napełnić farszem.

    4.
    Paszteciki z mięsa mielonego i pieczarek - tulipany - krok 4

    Piekarnik nagrzać do 180-200 stopni,włożyć paszteciki i piec ok.30 min. Paszteciki podajemy na ciepło, doskonale smakują z barszczem czerwonym lub zupką kremową z pieczarek.

  • Rady

    Paszteciki można zrobić również w wersji bezmięsnej z samymi pieczarkami.Należy mięso mielone zastąpić dodatkową porcją pieczarek.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, moj_niedzielny_obiad, mięso mielone, przekąski, obiad, rożki waflowe
  • 6 komentarzy

Dodane przez: bronislawa70

bronislawa70 74

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-06-23T20:54:22+02:00

1542 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »