Paszteciki z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta myjemy, osuszamy
i kroimy w paski. Czosnek
obieramy, przeciskamy przez
praskę. Pomidory myjemy,
osuszamy, usuwamy gniazda
nasienne. Miąższ kroimy
w kostkę. Ser ścieramy.
2.Na patelni rozgrzewamy
olej, smażymy kurczaka ok.
4 minut. Dodajemy czosnek,
pomidory, ser. Doprawiamy
pieprzem, solą i vegetą.
3.Ciasto francuskie rozmrażamy,
kroimy w kwadraty.
Pośrodku każdego układamy
po porcji mięsno-pomidorowego
farszu i formujemy
paszteciki.
4.Żółtko mieszamy z łyżką
wody i szczyptą soli. Pędzelkiem
maczanym w żółtku
smarujemy wierzch pasztecików.
Następnie układamy je
na wyłożonej pergaminem
blasze. Rozgrzewamy piekarnik
do temperatury 200 °C
i pieczemy ok. 25 minut.
Komentarze