Paszteciki z fasolką szparagową

5 (185 ocen)

Ciasto francuskie to prosty, smaczny i szybki sposób na wykorzystanie nie tylko owoców, kremów, mięs ale i warzyw w kuchni. Przygotowane z takim nadzieniem ciekawie się prezentuje i pysznie smakuje. To także doskonała ciepła przekąska!

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego,
    • 12 małych plasterków wędliny,
    • 12 słupków z sera żółtego,
    • Około 0,5 kg fasoli szparagowe zielonej,
    • Jajko do posmarowania,
    • Przyprawa do grilla do posypania
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Paszteciki z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nakładanie składników nadzienia 1. Fasolkę płuczemy, osuszamy, przycinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i delikatnie studzimy.
    Ciasto francuskie rozwijamy. Gotowe dzielimy na 12 części.
    Na każdym wyciętym prostokącie na środku układamy słupek sera, plasterek wędliny oraz po 3-4 fasolki.
  • nacinanie 2. Ciasto francuskie nacinamy pod skosem do prawej i lewej stronie ułożonych składników.
  • zaplatanie 3. Zaplatamy go ku górze. Gotowe paszteciki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy przyprawą.
    Pieczemy około 15 minut w 200°C. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować