Paszteciki w cieście drożdżowym

4.99 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To świetny pomysł na ciepłą kolację. Paszteciki są łatwe do zrobienia i wszystkim smakują.

Składniki:

  • ● 12 parówek
    ● 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
    ● 2 dag drożdży
    ● cukier
    ● sól
    ● gałka muszkatołowa
    ● 2 szklanki mąki
    ● 1 jajko
    ● 1/2 kostki masła
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.99 (170 ocen)

Paszteciki w cieście drożdżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę mieszamy z drożdżami,
    cukrem, solą i gałką
    muszkatołową. Dodajemy mąkę i masło, wyrabiamy. Na godzinę
    wkładamy do lodówki.
  • 2. Ciasto rozwałkowujemy, kroimy
    w cienkie prostokąty, owijamy
    nimi parówki. Smarujemy
    rozkłóconym jajkiem. Paszteciki
    układamy na wysmarowanej
    olejem blasze. Wkładamy do
    piekarnika nagrzanego do temperatury
    180-190 °C i pieczemy
    ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować