Paszteciki na rózne sposoby

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Jest to potrawa bardzo smaczna

  • 2 godz.

Składniki:

  • 6 szkl mąki
    2 margaryny
    10 dkg drożdży
    6 żółtek + 1 całe jajko
    4 łyżki cukru (jak na słodko dodac do ciasta !!!) lub 1 łyżka cukru (jak na słono dodac do ciasta !!!)
    szczypta soli
    3/4szkl mleka
    2 łyżki śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki

Paszteciki na rózne sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Z podanych składników zagniesć ciasto (drożdze wczesniej rozpuścić w ciepłym mleku) Przełożyć do miski i wstawić na 2 godziny do lodówki Po upływie 2 godzin ciasto wyjąć , pokroić na kawałki według uznania i rozwałkować na srednią grubosc. Rozwałkowane ciasto pokroic w pasy a następnie poprzecinać na mniejsze kawałki. Nadziewać wybranym farszem i zwijać na kształt pasztecika. Piec na złoty kolor w tem 180*C. Farsz na słodko : Drylowane wisnie odsączyć od soku następnie układać wiśnie na ciasto:) Farsz na słodko II : 3 kostki sera białego cukier według uznania aromat smietankowy mozna dodoac łyżkę smietany Farsz na słodko III: puszka maku gotowego Farsz na słono można zrobić z: kapustą i pieczarkami, kaszą gryczaną i serem, soczewicą.

Porady

Zwinięte paszteciki ułozone na blaszce posmarować przed włożeniem do piekarnika rozbitym jajkiem i posypac sezamem lub makiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować