Paszteciki na rózne sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Z podanych składników zagniesć ciasto (drożdze wczesniej rozpuścić w ciepłym mleku) Przełożyć do miski i wstawić na 2 godziny do lodówki Po upływie 2 godzin ciasto wyjąć , pokroić na kawałki według uznania i rozwałkować na srednią grubosc. Rozwałkowane ciasto pokroic w pasy a następnie poprzecinać na mniejsze kawałki. Nadziewać wybranym farszem i zwijać na kształt pasztecika. Piec na złoty kolor w tem 180*C. Farsz na słodko : Drylowane wisnie odsączyć od soku następnie układać wiśnie na ciasto:) Farsz na słodko II : 3 kostki sera białego cukier według uznania aromat smietankowy mozna dodoac łyżkę smietany Farsz na słodko III: puszka maku gotowego Farsz na słono można zrobić z: kapustą i pieczarkami, kaszą gryczaną i serem, soczewicą.
Porady
Zwinięte paszteciki ułozone na blaszce posmarować przed włożeniem do piekarnika rozbitym jajkiem i posypac sezamem lub makiem.
Komentarze