PASZTECIKI KRUCHO-DROŻDŻOWE

4.5 (164 ocen)

pyszne chrupiące paszteciki, w sam raz do barszczyku

Składniki:

  • CIASTO:
    1/2 szkl. kwaśnej śmietany
    2 dkg drożdży
    2 szkl. mąki
    1 jajko
    1/2 kostki masła
    cukier
    sól
    gałka muszkatołowa
    FARSZ:
    mięso z rosołu
    1 cebula
    sól, pieprz
    czerstwa bułka
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Paszteciki

Paszteciki krucho-drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    FARSZ:
    Ugotowane mięso mielimy w maszynce wraz z odciśniętą bułką. Dodajemy przyprawy.
    CIASTO:
    Śmietanę mieszamy z drożdżami, cukrem, solą i gałką. Dodajemy mąkę i masło- wyrabiamy. Na godzinę wkładamy do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy na cienkie ciasto, kroimy w prostokąty, nakładamy farsz i zawijamy. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Układamy w brytfannie wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 25 min. w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować