PASZTECIKI DROŻDŻOWE

4.5 (153 ocen)

  • 60 min

Naprawdę warte zrobienia :)

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA CIASTO:

    0,5 KG MĄKI
    3 dkg DROŻDŻY
    4 ŁYŻKI GĘSTEJ ŚMIETANY
    KOSTKA MARGARYNY
    JAJKO
    TŁUSZCZ DO BLACHY

    SKŁADNIKI FARSZU:

    - OKOŁO 40 DKG GOTOWANEGO MIĘSA Z KURCZAKA
    - BUŁKA NAMOCZONA W WODZIE
    - CEBULA
    -SÓL,PIEPRZ,JARZYNKA,GAŁKA MUSZKATOŁOWA.
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Paszteciki

Paszteciki drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0wcc4et 1. CIASTO:

    DROŻDŻE WYMIESZAĆ ZE ŚMIETANĄ.
    DO MĄKI DODAĆ ŻÓŁTKO ,POKROJONĄ W KAWAŁKI MARGARYNĘ,ŚMIETANĘ Z DROŻDŻAMI.ZAGNIEŚĆ CIASTO.

    FARSZ:

    MIĘSO, BUŁKĘ I CEBULĘ ZMIELIĆ W MASZYNCE DO MIĘSA.DOPRAWIĆ PRZYPRAWAMI I WYMIESZAĆ.

    FORMOWANIE:

    CIASTO PODZIELIĆ NA CZTERY CZĘŚCI. Z KAŻDEJ UFORMOWAĆ RULON O DŁ. OKOŁO 40CM.LEKKO ROZWAŁKOWAĆ NA JAKIEŚ 13CM.

    1/4 FARSZU ZROLOWAĆ PRZEZ CAŁĄ DŁUGOŚĆ CIASTA I ZAWINĄĆ .
    LEKKO DOCISNĄĆ MIEJSCE SKLEJENIA I UŁOŻYĆ DO SPODU.
  • image-16dqagn 2. TAK UTWORZONE CZTERY RULONY,CIĄĆ LEKKO Z UKOSA.
    KAŻDY PASZTECIK NA WIERZCHU POSMAROWAĆ BIAŁKIEM I UKŁADAĆ NA BLASZCE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA.PIEC W 190 st.
    PRZEZ OKOŁO 30 min.

Porady

PODAWAĆ Z CZERWONYM BARSZCZEM

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować