Paszteciki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne do barszczyku i nie tylko...

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto:50 dag. mąki,
    1/2 kostki smalcu,
    1/2 kostki margaryny,
    1 lub 2 żółtka,
    7 dag. drożdży,
    sól,
    cukier,
    4 łyżki śmietany.
    Farsz:
    1 kg. pieczarek,
    1 kg. mięsa mielonego,
    1/2 kg.cebuli,
    sól,
    pieprz.

Paszteciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozmieszać ze śmietaną, połączyć z pozostałymi składnikami i zagnieść ciasto.Farsz: Pieczarki obrać pokroić drobno, zagotować, po odcedzeniu dać do patelni i dusić razem z cebulą i mięsem aż do odparowania wody. Wszystko przemielić przez maszynkę i doprawić do smaku.Ciasto rozwałkować, nakładać farsz i zwijać w roladkę i kroić w kawałki i piec.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy